Terbaru
Home » Tokoh

Tokoh

Imam Suhaib Webb

humazah-sdw

Biodata IMAM SUHAIB WEEB, seorang warga Amerika Syarikat yang kini berusia 42 tahun. Beliau di lahirkan di Oklahama, berlatar belakang keluarga Kristian. Namun begitu, pada usia 14 tahun, beliau seolah-olah hilang minat terhadap agama anutan keluagranya itu, sehingga dia melibatkan dirinya dengan aktiviti pemberontakan (delinkuensi) dengan menyertai band muzik tempatan sehingga beliau menjadi seorang DJ Hip Hop dan penerbit rakaman ... Read More »

Dr Bilal Philips

About-section-image

Biodata. Dr Abu Ameenah Bilal Philips dilahirkan di Kingston, Jamaika. Kemudian beliau membesar di Toronto, Kanada, dimana dia kembali kepada fitrah (Islam) pada tahun 1972. Dr bilal Philips menyumbangkan keseluruhan hidupnya di jalan dakwah ini. Dalam mempersiapkan diri kearah cita-citanya itu, Dr Bilal Philips mendapat pendidikan awal dalam pada peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam Jurusan “Islamic Disciplines” di Universiti Islam ... Read More »

Nouman Ali Khan [Tokoh]

1474558_10151873643993644_683000168_n

Biodata : Nouman Ali Khan merupakan seorang penceramah Islam yang terkenal di Amarika yang berasal dari Pakistan. Beliau juga merupakan pengasas kepada Institut Bayyinah (The Bayyinah Institute for Arabic and Qur’anic) yang berpusat di Amarika Syarikat. Nouman Ali Khan mendapat pendidikan awal untuk Bahasa Arab semasa di Riyadh, Arab Saudi. Kemudian beliau meneruskannya di tanah airnya Pakistan. Selepas menamatkan pendidikan ... Read More »

Mufti Ismail Menk [Tokoh]

mufti-menk-quote

Biografi : Ismail Musa Menk, beliau dilahirkan di Harare, Zimbabwe. Beliau seorang penuntut ilmu yang aktif dalam menyebarkan agama Islam pada zaman sekarang. Beliau mendapat pendidikan awal di Harare, Zimbabwe, kemudian menyambung peringkat Ijazah Sarjana Muda di  Universiti Madinah. Beliau kemudianya menyambung Master dalam bidang Syariah di Gujerat, India. Mufti Menk juga terkenal sebagai seorang yang berfikiran terbuka, pakar motivasi ... Read More »

Dapatkan segera